Selamat Tinggal Liga Super

KUALA TERENGGANU: Pasukan PDRM sah mengucapkan selamat tingg@l kepada saingan Liga Super musim depan selepas tump@s kepada Terengganu FC (TFC) 4-0 pada aksi di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong B@dak, sebentar tadi.

Walaupun berbaki dua lagi aksi menent@ng Selangor dan PJ City FC, ketinggalan enam mata dengan pasukan di tangga ke-11 liga, Sabah selain berhut@ng satu mata, impian skuad The Cops untuk kekal dalam k@ncah liga elit itu sudah berkvbur.

Pada pertemuan itu, skuad TFC yang tew@s pada tiga aksi terdahulu bermula g@rang apabila mendapat jaringan pertama pada minit ke-13 menerusi Muhammad Faris Ramli.

Gol itu terhasil selepas pemain imp0rt kelahiran Singapura itu mendapat ump@nan kapten, Lee Tuck dari sebelah kiri pintu gol pelawat yang g@gal diselamatkan penjaga gol The Cops, Mohamad Farzly Muhammad.

Skuad Penyv yang mend0minasi permainan sejak wisel permulaan dit!upkan pengadil, Khirulazuan Kidam memperoleh gol kedua menerusi sep@kan penalti, Tuck pada minit ke-25.

Penalti itu diberikan selepas Faris dijatvhkan dalam k0tak penalti oleh pertah@nan pelawat, Ahmad Syahmi Shukri yang mudah disempurnakan pemain berd@rah kacvkan Malaysia-England itu.

Menyedari kerap ditek@n, pengendali The Cops, Mohamad Ishak Kunju Mohamad memasukkan dua ten@ga baharu di p0sisi tengah, Dick Cheny Waili dan Mohd Safiee Ahmad pada minit ke-30, namun juga g@gal memec@h kebvntuan gol.

Sebaliknya skuad Penyv yang turun bagaikan harim@u lvka mendapat gol ketiga pada minit ke-45 menerusi sep@kan lenc0ng menarik Tuck dari jarak kira-kira 25 meter yang menerj@h ke penjuru kiri g@wang pelawat untuk mengukuhkan kedudukan 3-0.

Pada minit ke-74, Faris sekali lagi berjaya menambah jaringan keempat pasukannya yang juga gol kedua peribadinya apabila menandvk masuk bola hant@ran Mohamad Arif Fadzilah Abu Bakar.