Maloney beng ang

PENGENDALI Skuad Bawah 18 Tahun (B-18) Negara, Brad Maloney ternyata agak tidak berpuas hati apabila dua anak buahnya dikenakan kad merah hingga menj3jaskan rentak perlawanan menentang Kemboja pada Kelayakan Kejuaraan B-19 AFC 2020 di Stadium Kebangsaan Olimpik, Phnom Penh, malam kelmarin.

Namun, Brad berkata, keputusan itu harus diterima dan berpuas hati terhadap anak buahnya yang mampu mengawal keadaan seterusnya memastikan kemenangan berpihak kepada Malaysia.

Katanya, dua layangan kad merah itu masing-masing membabitkan Ahmad Zikri Khalili dan Mukhairi Ajmal sudah tentu menj3jaskan percaturan dalam membentuk pasukan mantap pada perlawanan akan datang.

“Dua lay@ngan kad merah itu bagaikan sesuatu yang buruk akan berlaku kerana ia jelas mengganggu rentak perlawanan apabila terpaksa bermain 10 pemain. Agak sukar menyekat ser@ngan tuan rumah sekali gus mereka berjaya menjaringkan gol hingga hampir mengikat perlawanan kepada keputusan seri,” katanya, di sini.

Pada perlawanan bertemu Kemboja, skuad B-18 negara berjaya menundukkan tuan rumah dengan kemenangan 5-4. Namun, perlawanan terbabit dic3mari ins!den dua layangan kad merah diterima Ahmad Zikri dan Mukhairi hingga membuka lebih banyak ruang kepada lawan mel3dak jaringan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.