Kedah Rampas Kedudukan

Skuad Hel@ng Merah terus mempamerkan prestasi k0nsisten apabila mencatat kemenangan ketiga berturut-turut sejak sa!ngan CIMB Liga Super kembali bersambung apabila menew@skan FELDA United, 2-1 semalam.

Kemenangan itu turut menyaksikan Kedah kini menghuni kedudukan kedua liga dengan 13 mata mengatasi Perak yang hanya mengutip 11 mata setakat ini. Manakala JDT masih unggul di kedudukan teratas dengan 19 mata.

Dalam perlawnan itu, FELDA United yang dikendalikan oleh Nidzam Jamil terlebih dahulu membuka akaun gol menerusi tandvkan Syahmi Zamri pada minit ke 46.

Keputusan 1-0 kekal sehingga t@mat separuh masa kedua. Namun, jaringan itu tidak memat@hkan semangat Kedah untuk b@ngkit di separuh masa kedua.

Penyrang import, Tchetche Kipre berjaya meled@k gol penyamaan buat Kedah pada minit ke-48 setelah menerima hantran cantik daripada pemain tengah.

Hadin Azman yang beraksi dengan FELDA United musim lepas menceriakan kem Kedah apabila meled@k gol kedua pada minit ke-66, sekali gus membawa pulang tiga mata.

Pengendali skuad Hel@ng Merah, Aidil Sharin Sahak mengakui ia bukan perlawnan yang mudah dan menyifatkan FELDA United berjaya memberikan tent@ngan seng!t.

Seperti yang saya kata sebelum ini, perlawnan akan menjadi suk@r dan kita boleh lihat FELDA sebuah pasukan yang bagus. Mereka memberi kesukaran kepada kami ketika separuh masa pertama.

“Saya fikir kredit harus diberikan kepada FELDA dan jurulatihnya kerana memberikan tent@ngan yang seng!t dan ia perlawnan yang menarik tetapi paling penting, objektif utama kami untuk datang ke sini ialah mengutip 3 mata penuh,” katanya selepas perlawnan.

Tingga 4 lagi perlawnan Liga Super, jika terus mempamerkan prestasi k0nsisten, Kedah berpeluang din0batkan sebagai naib juara sekaligus mendapat tiket beraksi dalam sa!ngan AFC Cup musim depan.