Jurulatih Portimonense SC Dedah lsu Perpindahan Safawi

P0rtal bola sep@k Portugal, O Jogo dalam satu artikel yang diterbitkan 2 hari yang lalu ada menemubual ketua jurulatih pasukan Portimonense SC berkaitan perancangan terkini pasukan serta pengambilan pemain-pemain baru kelab itu.

Menurut artikel itu, Paulo Sergio selaku pengendali telah mengambil kira-kira 8 orang pemain baru yang dijamin meningkatkan kual!ti pasukan secara keseluruhannya.

Beliau juga meneg@skan 2 reinf0rcement yang datang dari Asia iaitu Safawi Rasid dan Jafar Salmani dari Iran adalah untuk pelan jangka masa sederhana dan panjang untuk kelab itu kerana kedua-dua pemain perlu menyesuaikan diri dengan dunia baru dalam karier bola sepak mereka.

“Kita perlu memberikan masa dan tidak mencipta satu expectati0n yang mel@mpau seterusnya menjurus kepada kekec3waan.”, jelas Paulo Sergio kepada portal O’Jogo.

Ini adalah am@ran awal kepada kita semua bahawa kehadiran Safawi Rasid terutamanya bersama kelab itu memerlukan tempoh bertenang bagi membantu beliau adaptasi bukan sahaja dengan rakan sepasukan tetapi corak permainan bola sepak eropah itu sendiri.

Sama-sama kita memberikan sok0ngan kepada pemain-pemain Malaysia yang berkelana diluar negara untuk mereka berjaya demi membawa nama Harim@u Malaya ke pentas dunia.