TMJ Mendedahkan

KUALA LUMPUR: Bukan ‘digu gurkan’ susulan kontr0versi yang melandanya, tetapi peny3rang Johor Darul Ta’zim (JDT), Safawi Rasid terpaksa diketepikan untuk dua perlawanan kerana dibel3nggu masalah keced3raan.

Penjelasan itu diberikan jurulatih skuad Harimau Selatan, Benjamin Mora ketika timbul persoalan sama ada tonggak musim lalu itu berdepan ‘hu kuman’ sehingga tidak berada dalam pasukan pada aksi bertemu PDRM dan UiTM FC, minggu lalu.

“Kita masih menunggu penilaian mengenai tahap keced3raannya. Dia sememangnya bersemangat untuk beraksi semula.

“Tetapi kita perlu menjaga keadaannya sebaik mungkin bagi memastikan apabila dia kembali nanti, dia akan berada pada tahap yang terbaik,” katanya.

Meskipun tanpa Safawi, JDT berjaya mengatasi pertahanan kental PDRM dengan kemenangan tipis 1-0 menerusi jaringan lewat permainan Diogo Santo pada aksi di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, malam tadi.

Terdahulu, ketiadaan Pemain Paling Bernilai (MVP) Anugerah Bolasepak Kebangsaan (ABK) 2019 itu dalam kesebelasan utama JDT menimbulkan tanda tanya dalam kalangan penyokong bola sepak tempatan.

Ini selepas pemain kebangsaan itu sekali lagi ‘direhatkan’ daripada membarisi kesebelasan utama ketika aksi ketiga Liga Super menentang PDRM.

Malah, pemain yang menjadi tonggak musim lalu itu turut tidak diletakkan dalam barisan pemain simpanan untuk aksi terbabit sekali gus menimbulkan persoalan sama ada dia benar benar ‘dihu kum’ susulan kontr0versi yang terc3tus minggu lalu.

Dia juga tidak diturunkan pada aksi bertemu UiTM FC minggu lalu tetapi JDT jelas tidak ‘merindui’ pemain itu apabila berjaya meraih kemenangan 2-1 ke atas skuad ‘The Lion Troops’ itu.

sumber: BH

Sebelum ini, Safawi dilihat gagal meneruskan rentak konsisten musim lalu apabila berg3lut dan gagal memberikan imp@k seperti yang diharapkan kepada pasukannya.

Malah, kejatuhan prestasinya itu turut mendapat perhatian pemilik pasukan, Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang mendedahkan fokus pemain itu hilang selepas dikatakan berdepan tekanan apabila didesak untuk berkahwin daripada kekasihnya yang juga seorang pelakon, Syifa Melvin.