Satu Kenyataan Rasmi Yang Dikeluarkan

TMJ dalam satu kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh laman rasmi Johor Southern Tig3r sebentar tadi menyatakan dengan jelas bahawa ia adalah satu keputusan yang berat untuk diterima namun lebih memberikan keutamaan kepada kesihatan, kes3lamatan dan masa depan.

Walaupun tindakan membatalkan kejohanan Piala Malaysia dan tidak membenarkan JDT untuk bertanding di Liga Juara-Juara AFC adalah satu keputusan yang berat untuk diterima, saya yakin kerajaan telah melakukannya demi kepentingan dan kebajikan rakyat Malaysia termasuk keluarga-keluarga semua pihak terbabit kerana kes-kes C0vid-19 semakin meningkat dan situasi ini akan menjejaskan kelangsungan hidup jika berterusan.

Sesiapa sahaja tidak terlepas dari anc@man C0vid-19. Sebagai contoh pemain bintang Mesir, Mohamad Salah juga telah disahkan p0sitif apabila tiba untuk perlawanan antarabangsa walaupun tidak menunjukkan sebarang s!mptom.”

Ini boleh berlaku dimana-mana sahaja dan kita tidak boleh mengambil sebarang risik0.

Alistair Edwards, Pengarah Teknikal JDT sudahpun menyatakan kek3cewaan kelab kerana musim 2020 berakhir begitu sahaja tetapi kami akur dengan keputusan kerajaan dan memahami bahawa kesihatan dan kesejahteraan rakyat Malaysia adalah penting demi masa depan negara.