Sathianathan tidak mahu cari pengganti

Pengendali Selangor, B. Sathianathan, tidak mer@ncang sebarang pengg@ntian melib;atkan Rufino Segovia yang terp@ksa berehat selama empat bulan ekoran kece;deraan kaki.

Selangor berpeluang untuk mencari pengganti buat pel;edak dari Sepanyol itu menjelang jendela perpindahan kedua Mei nanti.

Bagaimanapun, Sathianathan tidak melihat langkah itu sebagai jalan terbaik, sebaliknya menegaskan barisan sedia ada seperti Amri Yahyah atau Sandro Da Silva mampu memberi imp@k seperti apa yang dilakukan Segovia.

“Saya tidak risau kerana tahu Amri boleh menggalas peranan itu bersama pemain lain. Kalau kami tiada peny;erang, kami akan gunakan pemain tengah atau sayap untuk mendapatkan gol. Jangan terlampau berga;ntung kepada Segovia,” katanya.

Bekas pengendali kebangsaan itu juga menegaskan Segovia bukan mewakili keseluruhan Selangor, malah ia dibuktikan dengan kejayaan skuad Merah Kuning itu mengutip tiga mata pertama tanpa kelibat penuh pemain berusia 34 tahun berkenaan.

Sementara itu, Selangor masih bern;afsu mencari mata penuh tatkala mereka menjadikan Terengganu sebagai sas@ran dalam perte;muan seterusnya.

Namun, Sathianathan sedar ia bukan tugas mudah memandangkan Terengganu dikendalikan oleh jurulatih penuh pengalaman, Irfan Bakti Abu Salim.

“Tidak mudah untuk mendapatkan tiga mata, namun kami akan mencuba untuk mencapai misi itu kerana telah menun;dukkan Kuala Lumpur. Diharapkan kemenangan itu membantu keyakinan dan semangat pemain.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *