Pastikan Lang Merah pulang hampa ?

Kuantan: Prestasi lebih agr3sif dan mantap perlu disajikan skuad Pahang apabila melayan kunjungan Kedah di Stadium Darul Makmur, Sabtu ini.

Pengurus Tok Gajah, Datuk Mohammed Suffian Awang berkata, skuad itu tidak boleh terlepas tiga mata ketika Kedah dilihat berada pada tahap terbaik.

“Dengan berbaki lagi tiga perlawanan, Pahang perlu mendapatkan mata maksimum untuk menamatkan saingan Liga Super pada kedudukan terbaik. Biarpun bakal berdepan tentangan sengit, pemain perlu bijak dan memanfaatkan segala peluang dimiliki untuk menafikan Kedah daripada membawa pulang mata.

“Kegagalan mengutip tiga mata ketika seri 2-2 dengan Felda United FC minggu lalu, diharap tidak menjejaskan semangat, sebaliknya meningkatkan lagi motivasi untuk tampil lebih agresif dan padu,” katanya.

Justeru, Mohammed Suffian berkata, persefahaman perlu dipertingkatkan khususnya gandingan bersama pemain muda yang mula menunjukkan peningkatan keyakinan.

Katanya, ini kerana baki tiga perlawanan yang bakal dihadapi skuad Pahang sangat mencabar kerana berdepan Perak dan Terangganu FC (TFC) selepas bertemu Kedah.

“Saya juga mengharapkan barisan utama dapat disenaraikan selepas berdepan krisis kecederaan membabitkan beberapa pemain seperti Dickson Nwakaeme dan Herold Goulon. “Jika dua import ini tidak dapat beraksi Sabtu ini saya masih percaya tanggungjawab yang bakal diberikan kepada pemain lain dapat dilaksanakan,” katanya.