Mora Kata JDT Gerun

Kuala Lumpur: Ser@ngan pantas membabitkan empat hingga lima pemain Petaling Jaya City (PJ City) nyata cukup berbah@ya dan ia diakui pengendali Johor Darul Tazim (JDT), Benjamin Mora.

Jelas Mora, keputusan seri 2-2 di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya itu dianggap adil buat kedua-dua pasukan apabila masing-masing memperagakan aksi bertenaga sepanjang perlawnan

Katanya, PJ City law@n yang cukup li@t namun pemainnya berjaya mengimbangi saingan seng!t ruan rumah untuk sekurang-kurangnya membawa pulang satu mata ke selatan tanah air.

Untuk aksi malam ini (kelmarin), pemain saya mengawal permainan dengan lebih banyak mencipta peluang tetapi kami ada masalah berdepan ser@ngan balas PJ City.

“Namun pada separuh masa kedua kami tampil lebih baik di mana pemain meng@wal aksi dan berjaya memastikan tidak dibol0si pada babak kedua,” katanya.

Pada aksi itu, skuad Harim@u Selatan hampir menerima kekal@han pertama mereka musim ini selepas ketingg@lan sebelum berakhirnya aksi 45 minit b@bak pertama.

Pelawat yang membvru kejuaraan liga ketujuh berturut-turut terlebih dulu di depan menerusi jaringan Safawi Rasid pada minit ke-35 selepas menerima hantaran Diogo untuk tenang menewaskan Kalamullah Al-Hafiz.

Kelebihan itu bagaimanapun dipadamkan oleh tuan rumah dua minit kemudian hasil sentvhan bekas pemain kebangsaan, Christie Jayaseelan yang men0lak mudah ke gaw@ng JDT untuk mengikat kedudukan 1-1.

Skuad kendalian K Devan berjaya mendahului law@n pada masa k3ceder@an susulan sepakan penalti yang dihadiahkan oleh pengadil Muhammad Nazmi Nasaruddin selepas Washington dos Santos dijatvhkan oleh penjaga gol JDT, Farizal Marlias dan K Gurusamy mudah menyempurnakan tugasnya.

Namun semangat melaw@n anak buah Mora cukup tinggi apabila mereka pantas mengikat kembali 2-2, juga hasil sepakan penalti Gonzalo Cabrera di masa k3ceder@an.Sementara itu Devan memuji sikap dan k0mitmen pemainnya yang berjaya menyukarkan JDT.

Saya cukup bangga dengan pasukan saya, pemain-pemain saya menunjukkan kualiti bola sepak yang berbeza menent@ng pasukan terbaik di Malaysia.

Ia bukan perlawnan yang dikuasai satu pasukan, kita mengimbangi permainan, bertahan dengan baik dalam masa sama turut melakukan ser@ngan dan berjaya menjaringkan dua gol.

“Kredit kepada pemain saya, mereka bermain mengikut perancangan pasukan dan kita meraih satu mata yang cukup berharga,” kata Devan.

1 Trackback / Pingback

  1. keto chinese food

Comments are closed.