Mengejutkan Ramai Pihak

Mvsibah yang menimpa tonggak Johor Darul Ta’zim (JDT) Syafiq Ahmad jelas meng3jutkan ramai pihak termasuk rakan sepasukannya di Malaysia, Safawi Rasid.

Berita mengejutkan itu jelas turut mengundang rasa s3dih Safawi dan berharap Syafiq bersabar dalam men3mpuh dugaan yang begitu berat.

Safawi berkata, dia mengetahui k3malangan menimpa Syafiq menerusi Whatsapp rakan lain selain turut membacanya di laman sosial.

Cukup besar dugaan yang menimpa Syafiq selepas kehilangan insan tersayang iaitu ibu mentua dan anak keduanya.

Saya mendoakan Syafiq tabah dan banyak bersabar selain memohon peminat bola sepak tanah air memberikan sokongan sewajarnya kepada pemain berkenaan.

Ketika ini, saya mendapatkan maklumat lanjut daripada rakan sepasukan dan turut menghubungi Syafiq berkaitan musibah yang men!mpannya, katanya, ketika dihubungi Arena Metro.

Syafiq yang juga pemain skuad Malaysia terbabit dalam k3malangan awal pagi tadi yang meng0rbankan bayi lelakinya berusia 22 hari.

Dua lagi yang mavt dalam nahas kira-kira jam 5.30 pagi di KM163 Lebuh Raya Utara Selatan di Sungai Bakap itu ialah ibu mentuanya, Zainab Wahab, 45, dan pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti, 30an.

Dalam kejadian itu, Muhammad Syafiq, 25, dan seorang lagi anak perempuannya, dikenal pasti sebagai Aaira Nur Saffiya, 2, cedera ringan, manakala isterinya, Nur Amalina Nur Ain, 25, p@rah.