Jangan Fikirkan JDT

PEMAIN-pemain Kedah diingatkan supaya f0kus dari satu perl@wnan ke satu perlawnan tanpa perlu terlalu memikirkan untuk mengej@r pendahulu CIMB Liga Super, JDT.

Pengendalinya, Aidil Sharin Sahak berkata, mustahil buat pendahulu liga tersebut yang mengumpul 19 mata untuk kecic!ran enam mata pada baki sa!ngan berdasarkan m0mentum dan kemenangan demi kemenangan yang dicatatkan oleh pasukan selatan itu.

Menurutnya, Kedah yang kini berada di tangga kedua dengan 13 mata juga perlu berusaha mengekalkan m0mentum kemenangan dan pada waktu yang sama tidak boleh berasa selesa dengan kedudukan sekarang.

“Kita perlu real!stik bahawa JDT adalah salah satu pasukan terbaik dalam liga. Bukan mudah untuk kita melihat mereka terc!cir enam mata dalam empat perlawnan terakhir ini. Perkara ini perlu diakui,”katanya ditemui media selepas menjalani latihan di Stadium Mini Jitra dekat sini petang semalam.

Mengulas mengenai Perint@h Kaw@lan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) yang dilaksanakan di Kota Setar, Aidil Sharin berkata, beliau mengakui sedikit memberikan kesu karan kepada anak-anak buahnya untuk turun berlatih dalam mengekalkan m0mentum.

Menurutnya, bagaimanapun pihaknya bersyukur kerana diberi kebenaran untuk berlatih di Jitra selepas g@gal berlatih di lokasi biasa di Stadium Sultan Abdul Halim, Suka Menanti, Alor Setar.

Pada empat perlawnan terakhir, Kedah bakal turun menent@ng Sabah, Pahang, Melaka dan Perak manakala JDT pula akan bertemu Selangor, PJ City, Sabah dan Melaka.