Dua Pemain Sah Tidak Dapat Beraksi

KUANTAN: Dua pemain imp0rt Pahang, Dickson Nwakaeme dan Herold Goulon tidak akan ber@ksi menent@ng Felda United FC, Ahad ini.

Nwakaeme dan Goulon, masing-masing mengalami k3ceder@an lvtut dan p@ngkal p@ha tidak akan bersama rakan lain ke Stadium Tun Abdul Razak (STAR), Jengka, Maran.

Pengendali Tok Gaj@h Dollah Salleh berkata, kedua-dua pemain itu juga tidak menyertai latihan disebabkan k3ceder@an yang memerlukan tempoh kira-kira seminggu untuk pulih.

Ketiadaan dua imp0rt itu akan memberi kesan ketika skuad itu dalam m!si mengutip mata maksimum pada empat baki perlawnan.

Begitu juga kedudukan seorang lagi imp0rt, Ivan Carlos yang turut mengutip k3ceder@an p@ngkal p@ha ketika bertemu P0lis Diraja Malaysia (PDRM) minggu lalu.

“Carlos juga masih dalam pemul!han dan kemungkinan peluang dia disenaraikan dalam pasukan Ahad ini, 50-50 dan bergantvng kepada keadaannya dalam tempoh tiga hari ini,” kata Dollah.

Dollah bagaimanapun menarik nafas lega kerana pemain lain tidak berdepan mas@lah k3ceder@an dan fokus utama pasukan ialah untuk melakar kemenangan ke atas The F!ghters.

Menurutnya, kemenangan 2-1 ke atas PDRM minggu lalu diharap meningkatkan m0tivasi dan semangat untuk bermain dengan lebih bagus.

“Biarpun tanpa Nwakaeme dan Goulon, kemenangan mampu diraih jika persefahaman dan f0kus kekal sepanjang tempoh 90 minit perlawnan,” katanya.

Selepas tujuh perlawnan, skuad Tok G@jah kini menghuni kedudukan kelapan Liga Super pada sembilan mata.